Nezařazené

Neklasická pizza bez kysnutia

Milujete pizzu? Úplne vám rozumiem pretože aj ja. Ide o pokrm, ktorý si pripravujem asi trikrát za týždeň, a to minimálne. Je to moja špecialita, ktorú si nedám za nič na svete. pripravujem ju aj na rodinné oslavy, alebo pre priateľov a všetci si ju vždy iba pochvaľovali. Vždy som robil klasické kysnuté cesto, takže celá príprava mi zabrala minimálne hodinu a pol. Minule som ale narazil na recept, pri ktorom nemusíte čakať a cesto okamžite vložiť do rúry.

pizza
 
Ingrediencie:

  1. kilo hladkej bielej múky
  2. pol litra vlažnej vody
  3. štipka soli
  4. asi lyžica slnečnicového oleja
  5. kypriaci prášok- jedno vrecúško

 těsto

Postup:
 
Všetky ingrediencie spolu zmiešate a vyhnietite dohladka. V tomto prípade sa o narastenie cesta postará kypriaci prášok, takže nemusíte zohrievať vodu, ani čakať na vykysnutie. Cesto rozvaľkajte na tvar, aký potrebujete, naložte naňho všetky dobroty, ktoré chcete a pečte. Neviem vám povedať presné stupne a čas, pretože každá rúra sa chová úplne inak. Takže to musíte odsledovať sami.

koření
 
Ešte jeden tip
Zo začiatku som sa trochu obával, že cesto nebude chutné a dostatočne chrumkavé.  Teraz vám môžem povedať, že je super a hlavne sa pripravuje naozaj rýchlo. Existuje ešte jeden podobný spôsob, ktorý sa vám môže páčiť. Použijete rovnaké ingrediencie, ale namiesto pol litra vody použijete sedem decilitrov až liter. Cesto by malo byť riedke, podobne ako napríklad pri palacinkách. Pred tým, ako naňho naložíte omáčku, syr, šunku, mäso, paradajka, a syr, ho nalejete na panvicu a na sporáku akoby upečiete. Keď bude mať tuhú konzistenciu, môžete ho obložiť a v rúre nechať všetko zapiecť.
Tento postup je trošku zdĺhavejší, ale výsledok stojí zato. Pizza je chrumkavá ako má byť a navyše môžete už priamo do cesta pridať napríklad paradajkovú omáčku. Tá dodá pokrmu veľmi netradičnú, ale veľmi dobrú chuť.